Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

Γνωρίζετε από ποιο υλικό κατασκευάζονται τα χαρτονομίσματα; Η απάντηση θα σας εκπλήξει
Πέρα από όλα όσα πιστεύουμε το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα χαρτονομίσματα δεν είναι το χαρτί. Το βασικό υλικό κατασκευής τους είναι το βαμβάκι!
Ανάλογα με τη χώρα, υπάρχουν προσμίξεις υλικών αν και παγκοσμίως το βασικό χρώμα είναι το λευκό και οι διαστάσεις 154 mm x 70 mm ενώ το βάρος κυμαίνεται από τα 80-90 γρ. το τετρ. μέτρο.
Το αμερικανικό δολάριο είναι φτιαγμένο κατά 75% από βαμβάκι και κατά 25% από λινό. Αυτή η ανάμιξη κάνει το χαρτονόμισμα πιο ανθεκτικό. Εκτός από λινό σε άλλες χώρες χρησιμοποιούν την αβάκα,
που είναι είδος μπανάνας στις Φιλιππίνες ή άλλες υφαντικές ίνες.Σε χώρες όπως η Βρετανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία το χαρτονόμισμα έχει κατασκευαστεί από πολυμερές, ένα λεπτό στρώμα από δυνατό, ανθεκτικό πλαστικό, και έτσι είναι πολύ δύσκολο να γίνει απομίμησή του. Στον Καναδά από το 2011 η Κεντρική Τράπεζα της χώρας δεν κατασκευάζει βαμβακερά χαρτονομίσματα αλλά ανάλογα από συνθετικό πολυμερές. Ο Καναδάς προμηθεύεται πλαστικό από μια εταιρεία στην Αυστραλία, μία χώρα από τις 24 στον κόσμο που έχει ολοκληρωμένο σύστημα κατασκευής χαρτονομισμάτων από πολυμερές. Το υλικό αυτό χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία το 1988.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα χαρτιά εκτύπωσης και γραφής, το χαρτί τραπεζογραμματίων εγχέεται με πολυβινυλική αλκοόλη ή ζελατίνη, αντί για νερό, για να του δώσει επιπλέον δύναμη. Πρώιμα κινεζικά τραπεζογραμμάτια τυπώθηκαν σε χαρτί φλοιού μουριάς. Τα μιτσουμάτα, είδος φυτού, εδγεβορθία η χρύσανθος, αλλά και άλλες ίνες χρησιμοποιούνται στο ιαπωνικό χαρτί χαρτονομισμάτων (ένα είδος Washi, είδος γιαπωνέζικου χαρτιού).Για την εκτύπωση των χαρτονομισμάτων χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς μελάνια ειδικών προδιαγραφών, ειδικά χαρτιά με ίνες ρυζιού, μεταξιού, ή ίνες που φωσφορίζουν κάτω από ειδικές συνθήκες κλπ. Τα σχέδια φτιάχνονταν από ειδικούς χαράκτες, και χρησιμοποιούνται υδατογραφήματα, πολύπλοκα σχέδια, ολογράμματα και διάφορες άλλες τεχνικές, προς αποφυγήν παραχάραξης.
Ιστορικά στοιχεία
Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση χαρτονομισμάτων έγινε στην Κίνα τον 7ο αιώνα μ.Χ ωστόσο στην Ευρώπη η χρήση τους άρχισε να διαδίδεται τον 17ο αιώνα, 10 αιώνες αργότερα.Στην Κίνα, στη διάρκεια της Δυναστείας των Χαν, το 118 π.Χ, εμφανίστηκαν χαρτονομίσματα από δέρμα. Η Ρώμη εικάζεται ότι χρησιμοποιούσε μία πιο ανθεκτική και ελαφριά ουσία ως χαρτονόμισμα το 57 μ.Χ, τα οποία βρέθηκαν στο Λονδίνο. Πάντως, η Καρχηδόνα είχε εκδώσει χαρτονομίσματα σε περγαμηνή ή δέρμα πριν από το 146 π. Χ..
Το πρώτο γνωστό χαρτονόμισμα δημιουργήθηκε στην Κίνα στη διάρκεια των Δυναστειών Τανγκ και Σονγκ, ξεκινώντας από τον 7ο αιώνα. Οι ρίζες του ήταν σε εμπορικές αποδείξεις κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ (618-907), καθώς οι έμποροι και οι χονδρέμποροι επιθυμούσαν να αποφύγουν τον μεγάλο όγκο νομισμάτων χαλκού σε μεγάλες εμπορικές συναλλαγές.
Στη διάρκεια της Δυναστείας των Γιουάν, τα χαρτονομίσματα υιοθετήθηκαν από την Αυτοκρατορία των Μογγόλων.
Στην Ευρώπη, τα χαρτονομίσματα έγιναν γνωστά τον 13ο αιώνα λόγω των περιηγητών και των ταξιδιωτών, όπως ο Μάρκο Πόλο, με τα πρώτα ευρωπαϊκά χαρτονομίσματα να δημιουργούνται το 1661 στη Σουηδία.Με πληροφορίες από τα Wikipedia και banknoteworld.com


ΠΗΓΗ
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/02/blog-post_9178.html

2 σχόλια:

 1. ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


  Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

  Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
  Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
  Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
  Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
  Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

  Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
  Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
  Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
  Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
  οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

  Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
  προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
  Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
  20 χρόνια

  Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

  . πραγματική χρηματοδότηση
  . επενδυτής ακινήτων
  . δάνεια για την κατασκευή
  . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
  . στεγαστικά δάνεια
  . Η καταναλωτική πίστη,
  . Δάνεια FHA
  . προσωπικά δάνεια
  . τα δάνεια αυτοκινήτων
  κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

  email: lendingtreegroupinc@gmail.com

  email: lending-tree@outlook.com

  whatsapp: +1 (213)419-2419

  Με θερμό σκεπτικό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. This is how my associate Wesley Virgin's autobiography launches in this SHOCKING AND CONTROVERSIAL VIDEO.

  You see, Wesley was in the military-and shortly after leaving-he revealed hidden, "self mind control" tactics that the government and others used to get anything they want.

  These are the same SECRETS tons of famous people (notably those who "come out of nothing") and the greatest business people used to become rich and famous.

  You've heard that you only use 10% of your brain.

  That's really because the majority of your brainpower is UNCONSCIOUS.

  Perhaps that conversation has even occurred INSIDE OF YOUR own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head seven years ago, while driving an unlicensed, trash bucket of a car with a suspended license and with $3 on his debit card.

  "I'm so frustrated with living paycheck to paycheck! When will I get my big break?"

  You've taken part in those types of thoughts, ain't it so?

  Your success story is waiting to start. All you have to do is in YOURSELF.

  UNLOCK YOUR SECRET BRAINPOWER

  ΑπάντησηΔιαγραφή