Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διανύουμε μια περίοδο έξαρσης της γρίπης και των ιώσεων και ότι σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει κάποιος που νοσεί. Υπάρχουν όμως τρόποι ώστε να μη συμβάλλετε στην εξάπλωση των μικροβίων και να κρατήσετε τις ασθένειες μακριά από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.


1.
Κρατήστε το άρρωστο μέλος της οικογένειας σε καραντίνα.

Η γρίπη εξαπλώνεται όταν ο άρρωστος βήχει, φταρνίζεται και μιλάει επηρεάζοντας τους γύρω του σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου. Τα μικρόβια μεταδίδονται επίσης αγγίζοντας επιφάνειες που είναι μολυσμένες με ιούς. Περιορίζοντας λοιπόν το άρρωστο άτομο σε ένα δωμάτιο (αν υπάρχει η δυνατότητα και σε ένα μπάνιο), μειώνετε την έκθεση στην υπόλοιπη οικογένεια και ελαττώνετε τον αριθμό των δωματίων που πρέπει να απολυμάνετε.

2. Απολυμάνετε τις επιφάνειες

Δεδομένου ότι ο ιός της γρίπης μπορεί να ζει σε επιφάνειες για 24 ώρες, απολυμάνετε τις επιφάνειες που έχει αγγίξει ο άρρωστος, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο του. Χρησιμοποιήστε ένα αντιβακτηριδιακό καθαριστικό σε βασικά σημεία όπως: τηλεχειριστήρια, πληκτρολόγια υπολογιστών, ντουλάπια, νεροχύτες, διακόπτες φώτων, βρύσες, νεροχύτες, πάγκους, μπανιέρα και τουαλέτα (συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του καθίσματος και του κουμπιού στο καζανάκι).

Για να απολυμάνετε μια επιφάνεια, περάστε με το καθαριστικό μια επιφάνεια ώστε να παραμείνει ορατά υγρή για τέσσερα λεπτά και μετά αφήστε την να στεγνώσει.

3. Τρεις χρήσιμες συμβουλές για το κοινόχρηστο μπάνιο


- Ποτέ μην μοιράζεστε πετσέτες χεριών ή προσώπου με ένα άρρωστο άτομο.

- Χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες για να αποτρέψετε την εξάπλωση των μικροβίων.

- Κρατήστε τις οδοντόβουρτσες ακάλυπτες αλλά απομονώστε την οδοντόβουρτσα του άρρωστου από εκείνες των άλλων μελών της οικογένειας.

4. Μειώστε τα μικρόβια στο υπνοδωμάτιο του αρρώστου

Μερικές ιδέες είναι :

Τοποθετήστε ένα σκουπιδοτενεκέ στο μέσο του δωματίου με σακούλα απορριμμάτων για να ξεφορτώνεστε όλα τα χαρτιά που θα χρησιμοποιεί ο άρρωστος. Αδειάστε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, αλλάζοντας κάθε φορά τη σακούλα. Απολυμάνετε με διάλυμα ½ φλιτζανιού χλωρίνης με 3,5 λίτρα νερό.

Αφήστε τον καθαρό αέρα να μπει στο δωμάτιο, ανοίγοντας κάθε μέρα τα παράθυρα για μισή ώρα κάθε φορά.

5. Δώστε προσοχή στο πλύσιμο των ρούχων

Τα κλινοσκεπάσματα, οι πετσέτες και τα ρούχα ενός άρρωστου (και του φροντιστή του, επίσης), μπορεί να είναι γεμάτα με μικρόβια. Δώστε προσοχή και μην “αγκαλιάζετε” τα ρούχα μέχρι να τα μεταφέρετε στο πλυντήριο για τον καθαρισμό. Είναι προτιμότερο να τα τοποθετήσετε σε ένα καλάθι και μόλις τα βάλετε στον κάδο του πλυντηρίου σας, να πλύνετε αμέσως τα χέρια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απολυμαντικό για λευκά αλλά και για τα χρωματιστά, φροντίζοντας να ακολουθήσετε τις οδηγίες, ώστε να μην καταστρέψετε τα υφάσματα.

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/02/blog-post_689.html

0 σχόλια: