Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

“Ναρκώνουμε 65χρονους για να πεθάνουν, κρατάμε το χέρι σε ετοιμοθάνατους γιατί οι δικοί τους δεν είναι κοντά…” Σοκαρει γιατρός στην Ισπανία...
Γεμάτος δάκρυα στα μάτια του ένας Ισπανός γιατρός περιγράφει τον εφιάλτη που αντιμετωπίζουν καθημερινά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αντανακλά στα μάτια του την σοβαρότητα της κατάστασης και ξεσπάει σε λυγμούς.


Περιγράφει
την κατάσταση στην Μαδρίτη λέγοντας: «Έχω ήδη λάβει πολλά ηχητικά μηνύματα-δεν ξεκαθαρίζει από ποιους- που μας λένε ότι αφαιρούν τους αναπνευστήρες από ανθρώπους άνω των 65 ετών και τους ναρκώνουν για να πεθάνουν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους, ώστε να τους δώσουν σε πιο νέους. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να πεθαίνουν με αυτόν τον τρόπο, χωρίς αξιοπρέπεια».

Συνεχίζει λέγοντας ότι οι ασθενείς είναι πιο πολλοί από τους από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές τονίζοντας: «Δεν υπάρχουν προμήθειες, δεν υπάρχει χώρος και δεν υπάρχουν αναπνευστήρες. Τους ναρκώνουμε
και κρατάμε το χέρι στους ετοιμοθάνατους επειδή οι οικογένειες τους δεν μπορούν να είναι δίπλα τους, έτσι τους βοηθάμε να πεθάνουν για να ελευθερώσουμε τους αναπνευστήρες για άτομα κάτω των 65 ετών».

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο συγκλονιστική: «Το καταπίνεις, ξεγελάς τον εαυτό σου και πας στην δουλειά, ξέροντας ότι θα αφήσεις πολλούς ανθρώπους να πεθάνουν. Κλαις στο σπίτι, κλαις τα βράδια και πας στην δουλειά το επόμενο πρωί».

Καταλήγει λέγοντας ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μπει σε καραντίνα η Μαδρίτη και να σταλούν άμεσα προμήθειες γιατί όπως αναφέρει η μετάφραση « Πρέπει να ξέρουν όλοι την κατάσταση που βιώνουμε,αν δεν περιορίσουμε αυτόν τον γαμ…ο ιό, θα πεθάνουμε όλοι»


Πηγή
https://apagoreuetai-group.blogspot.com/2020/03/65.html

0 σχόλια: