Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός - Φαρμακοποιοί: Είμαστε λαός της υπερβολής. Άχρηστες οι μάσκες για τους υγιείς
Είμαστε λαός της υπερβολής. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πρόεδροι φαρμακευτικών συλλόγων σχετικά με τον πανικό που, όπως λένε, έχει καταλάβει τον κόσμο, σχετικά με τον κορωνοϊό, και ο οποίος έχει αδειάσει τα φαρμακεία από μάσκες και αντισηπτικά. Υπάρχει πρόβλημα με τις μάσκες στα φαρμακεία όπως έχει δημοσιευθεί αλλεπάλληλα τις τελευταίες ημέρες;

Αναμφισβήτητα, λένε οι φαρμακοποιοί και ρίχνουν την ευθύνη στην ελειπή ενημέρωση των πολιτών.

Αυτό στο οποίο επιμένουν οι ίδιοι και θέλουν να περάσει στο κόσμο ως πληροφορία, είναι ότι η μάσκα είναι για χρήση μόνο από τους ασθενείς και από το περιβάλλον που τους περιθάλπουν.

Το θετικό στοιχείο, πάντως, είναι, όπως μας λέει ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος κ. Σταύρος Μπελώνης, ότι ο πανικός των πρώτων ημερών με τις μάσκες έχει «χαλαρώσει τις τελευταίες μέρες».
Ανατροπή στον εφοδιασμό

Όπως λέει ο κ. Απόστολος Βαλτάς στο CNN Greece, πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η ζήτηση για μάσκες ανέτρεψε τον προγραμματισμό των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών με αποτέλεσμα να ξεμείνει η αγορά. Ο προγραμματισμός για την προμήθεια μασκών λέει ο κ. Βαλτάς γίνεται σε βάθος μηνών οπότε έχει ανατραπεί όλη η εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι εισαγωγές από την Κίνα έχουν διακοπεί καθώς η Κίνα δεν μπορεί να καλύψει τη δική της ζήτηση και γίνονται από άλλες χώρες από τις οποίες όμως ζητά μάσκες και η Κίνα.

Όπως λέει ο κ. Βαλτάς, «οι περισσότερες εισαγωγές γίνονται από τις χώρες στις οποίες είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα όπως Κίνα, Ταϊβάν, Μαλαισία και άλλες». Μια μικρή ποσότητα εισάγεται από χώρες της ΕΕ.

Οι εισαγωγείς προσπαθούν να βρουν άλλους προμηθευτές. Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι εισαγωγέας κατάφερε να βρει εργοστάσιο στην Ινδία και να παραγγείλει χιλιάδες μάσκες οι οποίες όμως θα έρθουν στην Ελλάδα μετά από είκοσι μέρες.

Οι φαρμακευτικοί συνεταιρισμοί, όπως λέει ο κ. Μπελώνης, είχαν κάνει ένα σημαντικό απόθεμα σε μάσκες το οποίο το επίταξε, όπως λέει, το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται όπως λέει για εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια τα οποία το κράτος αγόρασε σε τιμή χονδρικής. Από το απόθεμά τους οι συνεταιρισμοί κράτησαν ένα μικρό τμήμα το οποίο εξαντλήθηκε. Ο κ. Μπελώνης αποκαλύπτει ότι έγιναν κάποιες προτάσεις για να γίνουν εισαγωγές από τρίτες χώρες αλλά δεν θέλησαν να ρισκάρουν κάποια αγορά καθώς δεν γνώριζαν κατά πόσο καλύπτονταν οι προδιαγραφές των προϊόντων αυτών.

Ένα άλλο πρόβλημα που επισημαίνει ο κ. Βαλτάς είναι ότι με τις ελλείψεις αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγής και κατ' επέκταση θα αυξηθούν και οι τιμές διάθεσης.

«Επομένως αν δουν οι πελάτες των φαρμακείων αύξηση στις τιμές να ξέρουν
ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση των τιμών που ξεκινούν από το εργοστάσιο».

Για το συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, Σταύρος Μπελώνης, μιλώντας στο CNN Greece, αφήνει υπόνοιες για αισχροκέρδεια καθώς μέχρι να προκληθεί η κρίση, η τιμή της απλής χειρουργικής μάσκας σε συσκευασία των δύο όπως λέει, κόστιζε 30 λεπτά του ευρώ, και σήμερα έχει φτάσει η τιμή στη λιανική στα 2 ευρώ δηλαδή μιλάμε για μια αύξηση πάνω από 500%.

Όπως λέει στο CNN Greece o κ. Κώστας Λουράντος, πρόεδρος του του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής υπάρχει μια πολύ μικρή παραγωγή στην Ελλάδα γιατί οι περισσότερες εταιρίες που παρήγαγαν στο παρελθόν έκλεισαν εξαιτίας της κρίσης αλλά αυτή η παραγωγή είναι ελάχιστη σε σχέση με τη ζήτηση.

Τους δύο πρώτους μήνες στην Αττική έχουν πουληθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Λουράντου, 800.000 μάσκες ενώ όλο το 2019 πουλήθηκαν 200.000.

Λέει, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα κάποιοι επιτήδειοι έχουν βγάλει στην αγορά μάσκες σε υψηλές τιμές, ακόμη και 20 ευρώ η μία, εκμεταλλευόμενοι τον πανικό του κόσμου.

Όπως λέει ο κ. Βαλτάς, το μήνυμα που θα πρέπει να μεταφέρουμε στον κόσμο είναι ότι «δεν είναι απαραίτητη η μάσκα. Επιπλέον αυτές οι μάσκες δεν προφυλάσσουν. Υπάρχουν εξειδικευμένες μάσκες με ειδικά φίλτρα οι οποίες κατακρατούν τα σταγονίδια αλλά αυτές θα τις χρησιμοποιήσουν αυτοί που κάνουν ειδική εργασία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μάσκες για τους νοσηλευτές, τους οδοντιάτρους τους ασθενείς τους ανοσοκατασταλμένους, για να τις έχει κάποιος στο σπίτι του προκειμένου να αισθάνεται καλά», λέει ο κ. Βαλτάς.
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/03/blog-post_68.html

2 σχόλια:

 1. Strange "water hack" burns 2lbs overnight

  At least 160k men and women are losing weight with a easy and secret "liquid hack" to drop 2 lbs each night in their sleep.

  It's effective and it works every time.

  Here are the easy steps for this hack:

  1) Go grab a glass and fill it half glass

  2) And then follow this proven HACK

  and you'll become 2 lbs lighter in the morning!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


  Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

  Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
  Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
  Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
  Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
  Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

  Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
  Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
  Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
  Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
  οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

  Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
  προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
  Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
  20 χρόνια

  Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

  . πραγματική χρηματοδότηση
  . επενδυτής ακινήτων
  . δάνεια για την κατασκευή
  . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
  . στεγαστικά δάνεια
  . Η καταναλωτική πίστη,
  . Δάνεια FHA
  . προσωπικά δάνεια
  . τα δάνεια αυτοκινήτων
  κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

  email: lendingtreegroupinc@gmail.com

  email: lending-tree@outlook.com

  whatsapp: +1 (213)419-2419

  Ζεστή σκέψη

  ΑπάντησηΔιαγραφή